Tillbaka

Ledarutveckling 23/9

SÄLEN 23 SEPT 2017

Vi behöver nya ledare till FolkUngars musikverkstäder. Utbilda dig till led are för nya studiecirklar med Studieförbundet Bilda. Passar dig som är aktiv inom folkmusiken t.ex. i ett spelmanslag.

Välkommen till en ledarutvecklingsdag 23 september 2017 i samband med Låtar på gränsen – Dalarnas spelmansförbunds höststämma i Sälen!

Vi vänder oss till dig som kanske inte ser dig själv som barngruppsledare men har lusten att göra något för andra -­ vi vet att du kan, om du bara kommer på den här kursen.

FOLKUNGARS MUSIKVERKSTAD

FolkUngar är ett projekt som turnerat i skolor sedan 2013 och som ger barn i åldrarna 6—12 år ett första lekfullt möte med folkmusik. Efter detta första möte har det visat sig att många barn vill fortsätta att spela, dansa och sjunga. Vi planerar därför att starta grupper, eller studiecirklar som vi säger i folkbildningsvärlden. Grupperna kommer att heta ”FolkUngars Musikverkstad” och arrangeras som ett samarbete med studieförbundet Bilda och olika spelmanslag och till de grupperna behöver vi nya ledare. Vi tror att du och ditt spelmanslag kan bli ledare för dessa!

INNEHÅLL FÖR UTBILDNINGSDAGEN
 • FolkUngars pedagoger presenterar vad Folkungar är och visar hur de arbetar
 • ­ Tips kring sång och röstanvändning för barn och vuxna
 • Sång och danslekar
 • Du får ett handledningsmaterial för FolkUngars Musikverkstäder innehållande låtar, tips, förslag på planering och upplägg mm.
MÅL

Vårt mål med den här dagen är att ge en tydlig bild av vad vår verksamhet handlar om och vad vi tycker att en ledare i en Musikverkstad ska få med sig i bagaget.

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningsdagen är du välkommen att anmäla ditt intresse för att själv bli cirkelledare, det är alltså inte något tvång att bli ledare efter den här dagen.

 

 • PLATS: Sälens högfjällshotell
 • TID: Lördag den 23 september kl 10-­‐16.
 • KOSTNAD:
  Kursen inkl. lunch och middag under lördagen samt boende i fyrbäddsrum, fredag till söndag kostar 200 kr. Resan får du eller din förening stå för. Anmälan är bindande och vid avbokning senare än 10 september skickas faktura för mat och boendekostnad.
 • LEDARE:
  Ledare för kursen är Eiwor Kjellberg, Tuva Modéer, David Albertsson och Anders Ågren med reservation för ändringar.
 • ANMÄLAN:
  Anmäl dig senast den 1 september eller helst tidigare till eiwor.kjellberg@bilda.nu 0651-­‐ 565261.
  När du fått bekräftelse på att du/ni är antagna till kursen så kan ni boka hotell, i bekräftelsen kommer ni få en kod ni ska ange till hotellet -­‐ login ska ju FolkUngar betala.

Detta erbjudande gäller två personer från varje spelmanslag men vi kan ta emot max 40 personer. Så först till kvarn gäller! Varmt välkommen med din anmälan!

 

INFORMATION:

För mer info om FolkUngar och utbildningsdagen är du välkommen att besöka www.folkungar.se.

Eiwor Kjellberg
Studieförbundet Bilda
Projektledare FolkUngar